Ritka látvány, ahogy a traktor rendületlenül halad előre a tengerben +VIDEÓ

2024. április 30. 15:01
Nem, nem látomás, vagy delíriumos álom: Nagy-Britanniában egy Valtra rendszeresen a tengerben "közlekedik" – oka van rá.
Ritka látvány, ahogy a traktor rendületlenül halad előre a tengerben +VIDEÓ
A Valtrát egy erdészeti cég alakította át tengeri célokra – forrás: Sidmouth Lifeboat
 
A Valtra T140-nek traktornak néha csak a vezetőfülkéje látszik ki a vízből: az erőgép a Sidmouth Lifeboat mentőegyesület járműve. Arra használják, hogy a mentőcsónakokat szállító utánfutót a hullámok közé szállítsa, hogy a csónakokkal minél gyorsabban elindulhassanak bevetéseikre a mentők.
Traktor fährt bis zur Kabine ins Meer - kein Unfall, sondern Absicht |  agrarheute.com
Sidmouth egy falu Devon grófságban, az Angol-csatorna partján, az Egyesült Királyság délnyugati részén található. A partközeli elhelyezkedés miatt itt gyakoriak a tengeri mentési akciók, amelyeket a Sidmouth Lifeboat nevű önkéntes szervezet hajt végre – írja az agrarheute.
Lifeboat's £92,000 new tractor makes a splash | Sidmouth Herald
A Valtrát a speciális vízi célokhoz a skót Jas P. Wilson Forest Machines nevű cég változtatta át – mint az az alábbi videóból kiderült, nem csak az erdészeti átalakításokhoz értenek.
 
A traktor átépítésének részletei nem ismertek, azonban feltűnő a módosított és talán vízálló motorház. A Valtra 2015-ben állt szolgálatba Sidmouth-ban, 11 tonnát nyom és 145 lóerős.
Traktor bis zur Kabine im Meer - mit Absicht | agrarheute.com
A tengeri mentők a Valtra traktort "Mary Taylor"-nak nevezték el egy hölgyről, aki 92000 fontot adományozott a mentőszervezetnek. Ebből a pénzből szerezték be és alakították át a traktort.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Baromfitartó őstermelő EPR-díja

2023. december 07. 18:16
Őstermelő tyúkokat tart, és tojásértékesítéssel foglalkozik. A tojást papírtálcában rakja, majd kartondobozba, így értékesíti. A papírtálcát és a kartondobozt is belföldről szerzi be. Keletkezik-e EPR-díjfizetési kötelezettsége, és kell-e regisztrálnia a MO-HU oldalán?

Így zajlik a gyakorlatban a gazdák tevékenységének műholdas megfigyelése

2023. augusztus 17. 14:44
A Területi Monitoring Rendszer működésének júliusi tapasztalatai.
 
2023. júliusában a Magyar Államkincstár elkezdte a Sentinel műholdfelvételek elemzésével végzett ellenőrzéseket, melyek során a gazdálkodók háromféle esetben kaptak értesítést potenciális meg nem felelésekről: