Ezt a tortellinit ne edd meg, vidd vissza!

2024. április 29. 15:18
Nem jelölt allergén (földimogyoró) jelenléte miatt a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. visszahívta és a forgalomból is kivonta a Spar Veggie spenót-kesudió tortellinit.
Ezt a tortellinit ne edd meg, vidd vissza!
A hírt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szombaton közölte az MTI-vel. A hivatal kéri a vásárlókat, hogy a 250 grammos kiszerelésű, 2024. május 27-i minőségmegőrzési idejű terméket ne fogyasszák el. Az érintett termékek a SPAR-üzletekbe visszavihetők, a termékek árát visszatérítik – írták.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

A szív doktora, az avokádó

2023. augusztus 29. 12:39
Az avokádó krémes, világoszöld húsában rengeteg olyan tápanyag található, amelyek különösen fontosak a szív egészsége szempontjából. Egy kutatás szerint az avokádó fogyasztása nagy eséllyel csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét.
Az avokádó egy olyan univerzális növény, amely gyümölcs, zöldség és gyógynövény is egyben. Jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, és vitamintartalmának köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns. Az íz és az egészség páratlan kombinációja.

Répa, retek... Ezzel az 5 zöldséggel indítsd a vetési szezont!

2024. február 12. 13:13
A sárgarépa, a retek, a fejes saláta, a zöldborsó és a petrezselyem is vethető hamarosan! Vess hát pár pillantást rájuk cikkünkben.
 
Répa, retek, mogyoró... Ismerjük a régi mondókából. A répa és a retek pedig igazán aktuális most is, hiszen amint elmúlnak a talaj menti fagyok, már kerülhetnek is a vetőmagok a talajba. De nem csak a sárgarépát és a retket lehet már ilyen korán elvetni. Minden olyan magot bátran elvethetünk, amelyik alacsony hőmérsékleten is képes csírázni, és az átmeneti fagyok sem tesznek benne kárt. Így hát hamarosan eljön az ideje a sárgarépa, a hónapos retek, a petrezselyem, a fejes saláta és a borsó vetésének is.